Blog | Kijkje in de peuterkamer

Artikel 9 van 19

Blog | Kijkje in de peuterkamer

15-09-2019

Baby af, dus tijd voor een echte peuterkamer. Alhoewel, baby af?  Volgende maand wordt hij 3 jaar, dus eigenlijk is hij al twee jaar baby af.. En toch gaan we nu pas over naar een peuterkamer.
Terwijl zijn zus met net twee jaar (want 'tja, je broertje komt er aan en hij mag dan in jouw bedje slapen lieverd') over ging naar een eenpersoonsbed (niet eens eerst een peuterbed. 'nee joh, dan moeten we toch binnen een paar jaar alsnog een eenpersoonsbed aanschaffen, ze gaat gelijk in een eenpersoonsbed') gaat onze kleine prins nu pas uit zijn ledikant. Over naar een peuterbed. Jawel, een peuterbed. 'Een eenpersoonsbed is toch nog best groot he, voor zo'n kleintje' en 'hij gaat al zo hard de laatste tijd, hij mag best nog een beetje klein blijven'.

Gek eigenlijk he, hoe het bij de eerste niet snel genoeg kon gaan en je ze bijna groot hebt gekeken en nu bij de tweede mag hij het liefst zo lang mogelijk baby blijven. Ook mooi hoe de opvattingen over een peuterbed of eenpersoonsbed zomaar per kind kunnen verschillen, hoe je mening kan veranderen en hoe het voor elk kind weer anders voelt.

Maar die peuterkamer dus, die is af. Zo goed als af. En natuurlijk zijn er ook weer een aantal artikelen uit de webshop in zijn kamer terecht gekomen. Zelfs een heel nieuw artikel staat er nu te pronken in deze nieuwe kamer. Ik laat snel de foto's zien:

De deur is nog hetzelfde gebleven. De houten letters staan nog super op de deur. En elke avond voor het slapen gaan worden alle letters opgenoemd.

Als je de deur opendoet loop je tegen de kast aan. Deze grijze lockerkast hebben we bij Kwantum gekocht. Links aan de muur hangt een kapstokje. Wessel mocht zelf kiezen uit het assortiment ;) en hij koos voor de Jungle kapstok.  

Op de kast staat een haaienhoofd van H&M met mijn zonnehoed op ;) en de houten kist die ik voor Wessel als herinneringskist gebruik. 

Heel veel Wood'nKids op 1 foto ;) Op de zijkant van de kast heb ik de groeimeter Pijl geplakt. Daarmee houden we bij hoe snel hij nou echt groeit :) Aan de muur hangen de houten vliegtuigjes en op de grond staat het nieuwste artikel: de houten schatkist! Hoe tof is deze! Een grote, stoere houten kist waar je veel speelgoed in kunt opruimen. Ik ben erg blij met deze toevoeging.

Nog een plaatje van de schatkist van hout <3

In de rechterhoek van de kamer staat een tafeltje wat mijn vader ooit gemaakt heeft, met een stoeltje wat ik van mijn collega's als kraamcadeau heb gekregen. Op de tafel staat een wake-up light van de Action, welke wij gebruiken als slaaptrainer. En het werkt ook nog. Dus mocht iemand daar meer over willen weten, stuur me gerust een berichtje.

De andere muur hebben we behangen. Degene die mij op Instragram volgen hebben dat al in stories kunnen zien. Het behang is van de Karwei en het peuterbed van Ikea. Het behangen met patroon viel ons trouwens best mee.

En het laatste hoekje van de kamer. De wandhaak is een Dippies wandhaak van kukeluusje.com.  En daar aan hangt een dino banner uit eigen collectie.

We zijn erg blij met het resultaat van de kamer en het belangrijkste: Wessel is er weg van. Wat vind jij van de peuterkamer? Laat het me gerust weten op Instagram of Facebook!

© 2018 - 2024 Wood'nKids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel