Fotodagboek | De allereerste

Artikel 15 van 19

28-07-2019

Blog | Fotodagboek

Het leukste om te lezen bij bloggers vind ik toch wel de fotoverslagen van hun week. Zo bekijk ik trouw de plogs van Michelle en lees ik elke maandag de diaries van Shirley.

Het leek mij leuk om zelf ook eens een week bij te houden met foto's om met jullie te delen. Zo kun je meekijken met onze eerste week zomervakantie voor Gwen en hoe ik dit ga combineren met Wood'nKids en mijn baan. 

Maandag

De week begint goed, onze jongste slaapt eindelijk eens uit. Alleen jammer dat dat vandaag nou net niet uitkomt. Echt alleen nu in de vakantie breng ik de kinderen bij mijn moeder (normaal komt ze naar ons en brengt ze Gwen naar school) dus ik moet hem wakker maken. Hopen dat hij de rest van de week ook gaat uitslapen!

De auto moet voor de APK dus ik breng deze bij de garage en neem een leenfiets mee. Vanaf de garage is het gelukkig nog geen 5 minuten fietsen naar kantoor.

Na het werk haal ik de auto weer op en haal de kinderen op bij mijn moeder. Ze hebben lekker in de tuin kunnen spelen met dit heerlijke weer.

Eenmaal thuis heeft Gwen een tekening gemaakt voor haar vriendin, die perse nu bezorgd moet worden. Dat haar vriendinnetje nog 3 weken op vakantie is maakt niet uit natuurlijk ;) Dus terwijl Lars aan het eten begint bezorgen wij de tekening even.

Toen ik 's middags door mijn agenda bladerde zag ik tot mijn schrik dat Gwen haar 5e verjaardag al over minder dan drie weken is. En de uitnodiging had ik nog niet eens verstuurd. Hoog tijd dus om snel een foto te schieten en via de app te sturen. Dit is niet de foto die het uiteindelijk geworden is, maar er zat gelukkig wel 1 lucky shot tussen de hoop die ik gemaakt heb.

Als de kids op bed liggen is het tijd om de laptop erbij te pakken en aan de slag te gaan voor Wood'nKids. Er kwam echter al gauw weer een meisje van de trap af die even mee wilde kijken. Dus ze kijkt even mee terwijl ze de cijfers op de laptop benoemd.

Ik schrijf me nog in voor de (gratis) challenge van Christa Doe het op jouw manier. Deze begint op 5 augustus en is voor mij een fijne manier om weer meer te leren en wijzer te worden!

Dinsdag

Op dinsdag is Lars altijd vrij en kan ik altijd vroeg de deur uitlopen om naar mijn werk te gaan. Voordat ik naar kantoor ga rij ik eerst even snel langs de bibliotheek. Deze is nog niet open, maar ze hebben een handige brievenbus waar je boeken kunt retourneren. Ondanks dat ze niet aan boetes doen, vind ik het toch fijn om de boeken op tijd weer in te leveren.

Ik werk de hele dag op kantoor, dus spannender dan dit wordt het niet :)

Bij thuiskomst tref ik dit aan. Even chillen met de koptelefoon van zijn zus. Na een dag vol waterpret aan de plassen mag dat natuurlijk wel.

Als de kinderen op bed liggen ´s avonds rij ik naar Mijdrecht. Daar is de werkplaats waar alle artikelen gemaakt worden en er liggen weer mooie bestellingen te wachten om ingepakt te worden. Het is bloedheet buiten, maar gelukkig is het in de werkplaats lekker koel en is het dus zeker geen straf om hier een paar uurtjes door te brengen.

En ik word goed verzorgd :) Als ik 's avonds thuis kom bekijk ik nog even de mail en sluit af met het kijken van een serie. Ik ben nu bezig met seizoen 7 van Chicago Fire. Deze is al afgelopen in Amerika, waardoor ik nu lekker achter elkaar door kan kijken.

Woensdag

De dag begint goed als Gwen door het huis schuift op de zwembroek van haar broertje. Als ik vraag of ze dat niet wilt doen krijg ik als reactie: Maar de vloer is lava! Dat is het leven met een schoolgaand kind ;)
 

Vandaag zijn de kinderen een dagje bij mijn schoonouders. Die wonen vlakbij dus ik breng ze voor mijn werk lopend weg. Wessel heeft sinds kort deze fiets en hij is er helemaal gek van. Hij gaat ook nog superhard dus die helm is geen overbodige luxe. Ik hou af en toe mijn hart vast.

Na een dagje werken stel ik mijn afwezigheidsmelding weer in, vaste prik op woensdag. Mijn weekend begint dan namelijk!

Het is zo warm dat de enige optie een watergevecht is. Lekker met de tuinslang even afkoelen voordat de kinderen naar bed gaan. Het valt in de smaak en volgens Gwen was dit de leukste dag ooit. Mooi hoe simpel geluk kan zijn!

Als de kinderen slapen duik ik  weer achter mijn laptop om wat mail te beantwoorden en het begin van dit fotodagboek te maken. Normaal ga ik op woensdagavond een rondje wandelen met vriendinnen, maar vanwege de warmte hebben we maar een tropenrooster ingesteld en slaan we een week over. 

Donderdag

Het uitslapen van eerder deze week zit er niet meer in en ze zijn gewoon weer vroeg wakker. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant niet zo erg. Zo kunnen we lekker op tijd de weekboodschappen doen. Gwen vindt het geweldig dat ze weer eens mee kan. Normaal zit ze natuurlijk op school.

We brengen de boodschappen snel thuis en rijden daarna door naar de Vinkeveense plassen. We zijn lekker op tijd en hebben een mooi plekje in de schaduw. De kinderen rennen gelijk het water in en we vermaken ons heerlijk een paar uurtjes hier.

Onze zwarte auto wordt zo enorm heet in de zon. Vanochtend ben ik nog op zoek geweest naar het antivries scherm om het als zonnescherm te gebruiken, maar juist als je het nodig hebt kun je zoiets natuurlijk nooit vinden. Dan maar een handdoek op de autoruit om te kijken of dit helpt. Ook gooi ik een handdoek over de kinderstoeltjes heen, die worden ondanks de zonneschermpjes ook altijd gloedheet. Het helpt gelukkig allemaal en we kunnen een iets minder hete auto instappen.

's Avonds rij ik weer naar de werkplaats want er liggen weer bestellingen te wachten. En spot je mijn koude versnapering al :) 

Het is zo leuk om deze geboorteslingers in te pakken. Om te weten dat deze straks ergens op een mooi kamertje bij een pasgeboren baby hangen, heel bijzonder!

Vrijdag

Normaal gesproken ga ik op vrijdagochtend werken voor Wood'nKids, maar omdat het zulk mooi weer is  en we hier optimaal gebruik van willen maken (want volgende week kan het zomaar weer de hele week regenen) ben ik dus gisteravond al geweest. Daardoor kunnen we vrijdagochtend weer lekker op tijd naar de plassen voor een ochtend aan het water.

We zijn vandaag samen met een vriendin en haar dochter en die meiden hebben elkaar weer helemaal gevonden. Ze spelen onafgebroken in het water.

Eigenlijk was mijn plan om rond de middag weer op huis aan te gaan, voor Wessel zijn middagslaapje. Maar ze spelen zo lekker, het is heerlijk in de schaduw met een windje dat we gewoon wat langer blijven. Uiteindelijk gaan we tegen 3en weer naar huis en vallen ze allebei in de auto in slaap. Thuis worden ze weer wakker en is het niet meer de moeite om hem op bed te leggen. Maar hij houdt het goed vol en het dus zeker waard geweest om even van de standaard af te wijken :)

Altijd weer dit probleem met de augurken. Ik krijg die pot gewoon niet open, met geen mogelijkheid. Aangezien Lars nog niet thuis is wordt het dan maar een salade zonder augurk.

's Avonds heb ik met vriendinnen afgesproken en ondanks de hitte lopen we een stuk voor een heerlijk ijsje. 

Zaterdag

Vandaag is het feest want oma is jarig. De kinderen maken nog een mooie tekening voordat we op bezoek gaan. 

En bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. 

's Middags heb ik een afspraak bij de kapper, maar daarvoor loop ik nog een rondje door het dorp. Even gebruik maken van het feit dat ik er eens zonder kinderen ben ;) Bij de boekenwinkel loop ik even naar binnen, eigenlijk op zoek naar het boek Ik mis je. Bregje schreef hierover op haar blog  en ik ben er erg benieuwd naar. Ik kan het alleen niet vinden, maar dit boek trekt mij ook erg aan en ik neem het mee.

Daarna is het tijd voor de kapper. En omdat ik tussendoor wat tijd heb (met dank aan de highlights) maak ik vast een begin het nieuwe boek en wil eigenlijk niet meer stoppen met lezen.

Het resultaat. Ik ben er erg blij mee, het is weer een stukje korter en daardoor lijkt mijn haar gelijk weer wat dikker. Ik heb van dat dunne, vlassige haar dat ik me er nu maar bij heb neergelegd dat ik nooit een super lange bos zal hebben.

De rest van de middag brengen we lekker in de tuin door. Het lijkt iets af te koelen waardoor het nu weer een beetje te doen is in onze achtertuin.  's Avonds lees ik vooral in het nieuwe boek, ik kan het niet meer wegleggen haha.

Zondag

Voordat Lars gaat werken rij ik nog even naar de werkplaats. Een bestelling inpakken die morgen verzonden moet worden.

En ik neem deze groeimeters mee. Deze bieden we al aan, maar dan zonder koord. Dan plak je de groeimeters gewoon op de muur, maar we voegen nu een optie toe om ze ook met koord te bestellen. Dan kun je ze aan een haakje ophangen in de kinderkamer. Ik neem ze mee naar huis om er foto's van te maken. 

Het is wat afgekoeld buiten, super fijn. Dan kunnen we weer een keer een rondje speeltuintjes doen. Daar hadden we eerder deze week geen puf voor.

Als Wessel op bed ligt maak ik snel even de foto's van de groeimeters. Dan kan ik het ook gelijk op de website aanpassen.

Terwijl Gwen boven speelt met een buurmeisje kijken Wessel en ik naar de Formule 1. Al is dat niet van lange duur, want veel zitvlees heeft hij nog niet. We gaan ook nog even naar buiten en ik kijk later de wedstrijd terug met Lars, als de kinderen op bed liggen. We zijn natuurlijk blij met het resultaat van Max!

Daarna zorg ik dat deze blog afgemaakt wordt en de rest van de avond laat ik de laptop dicht. En dan zit deze week er op. Het was even wennen om er aan te denken foto's te maken. Maar het in elkaar zetten van de blog vond ik echt leuk om te doen, tof om zo de hele week nog even te herbeleven. Ik ben ook heel benieuwd of jullie het leuk vinden om op deze manier mee te kijken achter de schermen. Laat je het weten op Instagram of Facebook?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 - 2024 Wood'nKids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel