Blog | Ideeën voor Koningsdag in lockdown

Artikel 2 van 2

Blog | Ideeën voor Koningsdag in lockdown.

Koningsdag 2020, 27 april 2020. Het zal er één worden om nooit te vergeten. De koninklijke familie gaat niet op bezoek, er zullen geen vrijmarkten zijn, geen feesten. Maar het blijft een feestdag, de (meeste) mensen zijn vrij. En laten we het juist vieren, een lichtpuntje zoeken in deze tijd. Laten we Koningsdag in lockdown vieren!

Vier het met je gezin, in je huis en tuin (hopelijk werkt het weer mee) Vier het digitaal met vrienden via Skype of Zoom. Denk aan wat je normaal gesproken zou doen op Koningsdag en probeer dit alsnog te doen, alleen in een kleinere vorm. Ik kreeg wat ideeën om Koningsdag toch te gaan vieren en wil ze graag met je delen.

We beginnen met het versieren van het huis. Want bij een feestje hoort versiering. Bij de Xenos vond ik een zakje met rood, wit, blauw en oranje ballonnen. Samen met deze houten Koningsdagslinger maakt dit het al gelijk gezellig in huis.

Daarna ben je natuurlijk zelf aan de beurt. Zorg jij altijd voor een leuke oranje outfit? Ik probeer de kinderen wel altijd iets aan de doen in het thema. En ik schmink een vlaggetje op de wangen. Met zo'n stift met rood-wit-blauw ineen is dat zo gedaan. Ik kocht er ooit eens 1 bij het Kruidvat geloof ik, maar je vind ze overal. Bijvoorbeeld deze bij Bol.com.

Oranje tompoucen horen voor ons ook bij Koningsdag. Dus ik hoop dat deze ook gewoon te koop zullen zijn in aanloop naar deze dag. De dag beginnen met een tompouce bij de koffie, dat gaan we zeker doen!

In ons dorp is er in de ochtend altijd een rommelmarkt. Het is geen grote markt, je bent er zo overheen eerlijk gezegd, maar het is ondertussen wel traditie om er even over heen te lopen. Dit jaar zal dat natuurlijk ook niet doorgaan, dus ik heb het idee gevat om dit na te gaan spelen met de kinderen. Ze mogen speelgoed uit zoeken wat ze willen 'verkopen' , we leggen kleedjes neer, een portemonnee met centjes en zo kunnen we bij elkaar gaan snuffelen en kopen. 
We gaan een grabbelton maken, met kleine cadeautjes en krantensnippers. Bij mooi weer kunnen we deze ook bij de voordeur neer zetten en mochten er mensen langs wandelen kunnen ze gratis grabbelen.

Naast de rommelmarkt zijn er ook altijd wat activiteiten voor de kinderen. Dit kunnen we ook niet precies nadoen natuurlijk, maar ik wil 's middags wel een aantal leuke spelletjes klaar zetten. Zaklopen, een hinkelbaan van krijt, koekhappen, aan dit soort spelletjes zit ik te denken. 
Zo hoop ik er toch een bijzondere dag van te maken, een feestelijke dag. Ondanks dat het anders gaat dan anders.

Alvast een fijne Koningsdag gewenst!

© 2018 - 2024 Wood'nKids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel